logo piligrymka





Што шукае пілігрым?


Odnoklassniki VKontakte Facebook Twitter Mail.ru ← падзяліцеся ў сацыяльных сетках з сябрамі

Добры дзень, прабачце, што напісала шмат, больш чым рэкамендавалася, але гэта на самай справе толькі маленькая частка таго, што хацелася б напісаць. Дзякуй вам за конкурс і цікавую тэму, якая прымусіла задумацца яшчэ раз над тымі дзеяннямі, якія мы робім не усведамляючы глыбіннага іх сэнсу

 

Што шукае пілігрым.
Ключавое слова-ШУКАЦЬ. Усё больш людзей губляюцца ў сучасным свеце, нібы іх выносяць воды хуткабежнай ракі, збіваючы з ног сваім напорам. У душы людзей збірацца нарастальная пустэча-яны яе адчуваюць, але прызнацца ў гэтым могуць толькі самім сабе. Пустэча палохае і каб  яе запоўніць чалавек спрабуе насыціць сваё жыццё чым заўгодна і зноў трапляецца на кручок-клубы, сустрэчы, пікнікі, паход за пакупкамі-так, гэта падзеі, якія здавалася б павінны ўсё выправіць і зрабіць жыццё ярчэй.На самай справе яны яшчэ больш пашыраюць пачуццё нікчэмнасці і пустэчы. Бо самыя вялікія каштоўнасці ў свеце не зроблены з матэрыялу або каштоўных металу-яны ўнутры нас-яны нашы пачуцці, яны-гэта наша душа і калі ты страціў душу-ты страціў усё.

 Чаму, увайшоўшы ў святы храм, ты адразу ж апыняешся ў іншым свеце? Молячыся Богу, кажучы з ім, ты знаходзіць выратаванне, сілы, ты верыш … Стоячы на ??каленях, сярод дзесяткаў такіх жа людзей як і ты, ты кажаш моўчкі, але Бог цябе чуе, таму што ты кажаш сэрцам сваім, і менавіта ў тыя хвіліны агульнай малітвы табе станавіцца так лёгка, як быццам Гасподзь пяшчотна гладзіць цябе па галаве і радуецца разам з табой, што ў тваім сэрцы жыве любоў. Любоу- гэта плод, які спее ў любы час і да якога можа дацягнуцца любая рука. Ты дакладна ведаеш, што выйшаўшы з храма ты будзеш несці ў сабе гэты святы святло і азарае ім іншых.
Пілігрым-гэта чалавек, які шукае сваю дарогу да Бога, ён не саманадзейныя-ён вернік і падарожнічае несучы ў руках карту ад Бога, карту да праўдзівага шляху, у якой замест мерыдыянаў і кіламетрау пазначаны запаведзі Божыя-«Слова тваё-сьветач нагам маім і сьвятло сьцежцы маёй »Пс 118:105.
Калі ў чалавеку нарадзілася жаданне апынуцца ў святым месцы ў што б там ні стала-хіба гэта не вялікая радасць?
 «Прасіце, і дадзена будзе вам; шукайце, і знойдзеце; стукайцеся, і адчыняць вам; 8ибо кожны, хто просіць атрымлівае, і шукальнік знаходзіць, і хто стукаецца, таму адчыняць» Мф.7 :7-8. Просіце ў Бога даць сіл,  каб не збіцца з сапраўднага шляху, шукайце Бога, стукайцеся ў свае скамянелыя і чэрствыя сэрцы, малецеся Богу і вы ажывяце духоўна. Бо хто быў хоць раз пілігрымам ніколі гэтага не забудзе-тое пачуццё, калі вы ўсё разам спяваеце хорам Богу песні-і словы  тыя ідуць глыбока з душы і ляцяць прама да неба, да Яго; тую атмасферу дабра і імкнення, надзею на тое, што Бог яшчэ і яшчэ здзівіць цябе сваёй прысутнасцю. З Богам магчыма ўсё.
Пілігрым шукае Бога, шукае яго дапамогі і падтрымкі, шукае сябе … сябе новага-верніка з жывым Езусам у сэрцы.

 

Мількоўская Юлія, г. Мінск

Напісаць каментар

Адправіць каментар


пять × = двадцать пять

Апошнія артыкулы